Na początku przygotuj z piersi kurczaka kotlety, roztłucz je oraz dopraw solą i pieprzem. Następnie przygotuj potartą marchewkę na tarce, posiekaną natkę pietruszkę, ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie połącz razem wszystkie składniki.
Dodaj do tego majonez jak i sól i wymieszaj wszystko razem, aby powstała jednolita masa. W dalszej kolejności weź przyrządzone wcześniej kotlety i nałóż na każdego z nich niewielką ilość farszu. Fileta dokładnie zwiń w rulon, tak aby nic z niego nie wypadło.
Jeśli masz wątpliwości możesz użyć nitki lub wykałaczki na jego końce. Podsmaż roladki na oleju, aż nabiorą złocistego koloru, w między czasie możesz zdjąć nałożone wcześniej nitki lub wykałaczki. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, wlej wody i dodaj bulionu. Piecz przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
Comments