Smacznie, szybko i bez pieczenia: przepyszny: miękki jak pianka. Ten przepis to pierwsza klasa

Znowu jeden z serii świetnych niewypiekanych deserów, którego przygotowanie zajmie tylko kilka minut. Bez skomplikowanego przepisu, tylko z ciastek i bez konieczności włączania piekarnika!

Składniki:

  • blacha o wymiarach 20 x 30 cm
  • 40 ciastek (herbatników)
  • 500 g twarogu
  • 375 ml kwaśnej śmietany
  • 80 g budyniu w proszku
  • 80 ml mleka
  • 200 g cukru pudru
  • 180 ml mleka (do namaczania ciastek)

Polewa:

  • 150 g czekolady
  • 150 ml bitej śmietany
  • 100 g startej białej czekolady

Przygotowanie:

Wrzuć herbatniki do mleka na kilka sekund. Umieść pierwszą warstwę herbatników na dnie talerza . Twarożek wymieszać z cukrem.

Śmietanę ubić z puddingiem i mlekiem. Mieszaj, aż powstanie jednorodna masa. Zmniejsz obroty miksera, dodaj twarożek i ubij, aż wszystkie składniki się połączą.

Połowę kremu rozprowadzić równomiernie na wierzchu przygotowanej warstwy biszkoptu. Namocz herbatniki ponownie w mleku i przechowuj na wierzchu śmietany, aż całkowicie ją przykryją.

Drugą połowę kremu rozprowadzić równomiernie i wykończyć ostatnią warstwę biszkoptu, który namaczamy jak poprzednio. Kompaktowy lukier z rozbitej czekolady i gorącej bitej śmietany wymieszać trzepaczką.

Deser polej lukrem. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin, najlepiej na noc. Jeśli nie chcesz robić lukru, nie musisz, deser jest pyszny nawet bez niego :-). Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!