Smacznie, szybko i bez pieczenia: przepyszny: miękki jak pianka. Ten przepis to pierwsza klasa
Znowu jeden z serii świetnych niewypiekanych deserów, którego przygotowanie zajmie tylko kilka minut. Bez skomplikowanego przepisu, tylko z ciastek i bez konieczności włączania piekarnika!
Składniki:
- blacha o wymiarach 20 x 30 cm
- 40 ciastek (herbatników)
- 500 g twarogu
- 375 ml kwaśnej śmietany
- 80 g budyniu w proszku
- 80 ml mleka
- 200 g cukru pudru
- 180 ml mleka (do namaczania ciastek)
Polewa:
- 150 g czekolady
- 150 ml bitej śmietany
- 100 g startej białej czekolady
Przygotowanie:
Wrzuć herbatniki do mleka na kilka sekund. Umieść pierwszą warstwę herbatników na dnie talerza . Twarożek wymieszać z cukrem.
Śmietanę ubić z puddingiem i mlekiem. Mieszaj, aż powstanie jednorodna masa. Zmniejsz obroty miksera, dodaj twarożek i ubij, aż wszystkie składniki się połączą.
Połowę kremu rozprowadzić równomiernie na wierzchu przygotowanej warstwy biszkoptu. Namocz herbatniki ponownie w mleku i przechowuj na wierzchu śmietany, aż całkowicie ją przykryją.
Drugą połowę kremu rozprowadzić równomiernie i wykończyć ostatnią warstwę biszkoptu, który namaczamy jak poprzednio. Kompaktowy lukier z rozbitej czekolady i gorącej bitej śmietany wymieszać trzepaczką.
Comments