Prosty przepis na bułeczki serowe – błyskawicznie znikają z talerza. Rozpływają się w ustach

Czekamy 30 minut, w tym czasie ciasto rośnie. Po upływie podanego czasu, ciasto należy podzielić na mniejsze 20 części o podobnym rozmiarze. Formujemy z nich kulki. Kroimy ser żółty w kostkę o wielkości na oko 2 cm.

Kosteczki wciskamy w kulki  z ciasta i formujemy do ponownego kształtu kuleczki. Przygotowujemy blaszkę, poprzez wyłożenie jej papierem do pieczenia i rozkładamy kulki.

Zanim przystąpimy do pieczenia, bułeczki trzeba jeszcze przykryć spożywczą folią i pozostawić na czas ok. 20 min. W tym czasie ubijamy odseparowane wcześniej żółtko, żeby móc nim później posmarować bułki. Można je wtedy również przysypać sezamem dla smaku i efektu wizualnego.

Piekarnik nastawiamy na temperaturę 220 stopni. Pieczenie powinno trwać od 15 do 20 minut.

Gotowe bułeczki można serwować rodzinie i przyjaciołom. Smacznego!

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!