Prosty przepis na bułeczki serowe – błyskawicznie znikają z talerza. Rozpływają się w ustach

Na początek należy podgrzać lekko mleko i wymieszać z cukrem. Następnie dodajemy drożdże i po wymieszaniu całości, pozostawiamy na 3 – 5 minut. Następnie przesiewamy mąkę, łączymy ją z solą i mieszamy.

Jaja rozbijamy, z tym, że jedno żółtko trzeba oddzielić i odłożyć do osobnego naczynia. Resztę jajek roztrzepujemy.

Po uzyskaniu pożądanej konsystencji, do jajek dodajemy drożdży i mieszamy. Potem należy dolać olej roślinny i całość również dobrze wymieszać. Następnie mieszaninę drożdży, wlewamy do przesianej wcześniej mąki z solą. Zaleca się zrobienie wcześniej zagłębienia w środku mąki, aby tam móc wlać mieszankę.

Całość mieszamy dokładnie aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy masło i tak powstałą masę zagniatamy do uzyskania elastycznego ciasta. wkładamy je do dużej miski, którą zakrywamy folią spożywczą.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!