Dzięki tym sztuczkom kulinarnym gotowanie stało się łatwiejsze – Pomocne sztuczki, które każda gospodyni powinna znać

Obtocz w nich kotlety i włóż do lodówki na 15 minut. Po tym czasie usmaż na gorącej patelni.

Idealni puszysty sernik można przygotować wykorzystując prostą sztuczkę.

Podczas pieczenia należy umieścić pod formą z ciastem naczynie z gorącą wodą.

Piec w średniej temperaturze przez około godzinę, a przez kolejną godzinę pozostawić ciasto w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiach.

Wyrabiając ciasto na pierogi podziel je na połowę.

Do jednej z nich dodaj kakao. Rozwałkuj oba rodzaje ciasta i ułóż jeden na drugi i ponownie delikatnie rozwałkuj.

Podwójną warstwę zwiń w rulon i pokrój na kawałki. Do takich pierogów idealnie pasuje nadzienie z truskawki lub twarogu.

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!