Dzięki tym sztuczkom kulinarnym gotowanie stało się łatwiejsze – Pomocne sztuczki, które każda gospodyni powinna znać

Wystarczy, że rozłożysz je na ręczniku papierowym i umieścisz w kuchence ustawionej na średnią moc w 20- sekundowych odstępach.

Ugotowane jajko w łatwy i szybki sposób obierzesz za pomocą łyżki.

Aby ugotować jajko z idealnie miękkim żółtkiem wystarczy, że prosto z lodówki włożysz je do wrzącej wody i będziesz gotować przez 6 minut. Następnie zanurz w lodowatej wodzie.

Oczyszczone ziemniaki zalej słoną wodą i pozostaw w niej na 7 minut.

Odlej wodę i posmaruj je olejem roślinnym i upiecz. Będą one miały chrupiącą skórkę, a środek pozostanie miękki i pyszny.

Przygotowując panierkę do sznycli i kotletów wymieszaj zmielone krakersy ze startym serem…

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!