Ta wyjątkowa szarlotka z pewnością zachwyci każdego – Przygotowanie jest tak łatwe, że nie sprawi trudności nawet najmniej doświadczonemu kucharzowi.

Ubić masło używając do tego celu miksera. Dodać szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. W następnej kolejności stopniowo i powoli dodawać mąkę. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.

Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce w celu odpoczęcia i związania się masy. Proces ten powinien zająć około czterdziestu minut. Po tym czasie ciasto wyjąć i pokroić na dwie równe części.

Przygotować stolnicę, podsypać ją mąką, aby do jej powierzchni nie przywierało ciasto i rozwałkować jedną z części przygotowanej masy W następnym kroku należy przygotować nadzienie serowo – jabłkowe.

W tym celu na grubych oczkach tarki zetrzeć jabłka, po czym dodać do nich wanilii i cynamonu. Ser twarogowy wymieszać z jajkiem, cukrem oraz śmietaną. Uprzednio rozwałkowane ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!