Marynowane mięso z cebulą o wyśmienitym smaku. Niecodzienna przystawka lepsza niż kiełbasa

Trzeba dokładnie sprawdzić czy mięso jest gotowe. W tym celu należy wykonać nacięcie – w momencie gdy wypłynie z niego przezroczysty sok, oznacza to, że mięso jest gotowe. W przypadku, gdy sok będzie czerwony, należy je gotować dalej. Następnie musimy wymieszać 50 ml wody z olejem, sokiem z cytryny (lub limonką) i octem balsamicznym.

Do tej mieszanki trzeba również dodać sól, cukier i przyprawy. W dalszym etapie należy pokroić cebulę w cieniutkie pierścienie bądź półpierścienie. Następnie wyjmujemy mięso z wody i kroimy je w plasterki, mniej więcej średniej grubości. Mięso układamy w misce, naprzemiennie z pokrojoną wcześniej cebulą. Następnie zalewamy marynatą i przykrywamy folią spożywczą.

Gotowe danie wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Gdy planujemy wyjąć danie po 4 godzinach, musimy co około godzinę, przemieszać plastry mięsa.

Gdy już wyciągniemy gotowe danie z lodówki, kroimy paprykę chili wzdłuż, czyścimy z nasion i drobno ją siekamy. Kładziemy mięso na talerzu i dekorujemy gałązkami ziół i posypujemy papryką chili. Smacznego!

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!