Marynowane mięso z cebulą o wyśmienitym smaku. Niecodzienna przystawka lepsza niż kiełbasa

Niecodzienna przystawka na stole. Marynowane mięso z cebulą o wyśmienitym smaku! Przeważnie mięso wieprzowe jest pieczone, smażone lub duszone. Nieczęsto występuje pod postacią gotowanego mięsa. Każdy kto nie próbował gotowanej wieprzowiny, powinien spróbować tej pysznej potrawy w formie przystawki!

Marynowana wieprzowina ma specyficzny i bardzo dobry smak. Może się wydawać, że potrawa ta wymaga sporego przygotowania, ale tak wcale nie jest Jej przyrządzenie jest niezwykle proste, jedyne co to wymaga trochę więcej czasu.

Warto również wspomnieć, że do przygotowania tej potrawy, można również wykorzystać mięso wołowe. Jeżeli chodzi o dodawane zioła, to można również je zastąpić innymi. Osoby, które nie przepadają za smakiem kolendry, mogą ją zastąpić koperkiem, natką pietruszki, bazylią, oregano bądź innymi ziołami.

Składniki:

  • – mięso wieprzowe (500 gram)
  • – pieprz czarny w ziarnach (3 sztuki)
  • – goździki (4 sztuki)
  • – liść laurowy (2 sztuki)
  • – cebula (3 sztuki)
  • – kolendra (1 pęczek)
  • – chili (1 sztuka)
  • – woda (50 ml)
  • – sok z cytryny (90 ml)
  • – ocet balsamiczny (2 łyżki)
  • – cukier (3 łyżki)
  • – sól (1,5 łyżeczki)
  • – oliwa z oliwek (4 łyżki)
  • – mielony czarny pieprz (0,5 łyżeczki)
  • – majeranek (0,5 łyżeczki)
  • – natka pietruszki (1 łyżeczka)
  • – mielona papryka, ostra (0,25 łyżeczki)

Przygotowanie:

Na początku należy zanurzyć mięso we wrzącej wodzie. Następnie dodać do niego ziarna pieprzu, liście laurowe oraz 1 cebulę i goździki. Całą mieszankę gotować na średnim ogniu. Gdy minie pół godziny, posolić i nadal gotować przez około 10 minut.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!