Kurczak na wiele sposobów. Oto sekret na chrupiącego pysznego kurczaka. Tak przygotowują znani kucharze

Podstawę smaku tego kurczaka stanowi jedyne w swoim rodzaju masło, które bardzo przypomina to oryginalnie robione w Indiach. Aby osiągnąć taki smak należy za pomocą blendera rozdrobnić kilka gałązek kolendry oraz mięty, ząbek czosnku, korzeń imbiru, niewielką szczyptę chili oraz sok z limonki.

Do tak przygotowanej mieszanki należy dodać miękkie masło, szczyptę soli i pieprzu. Mięso należy natrzeć zarówno ze strony zewnętrznej, jak i wewnętrznej i odstawić do lodówki na 4 godziny. Po ich upływie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 220 stopni.

Powyższe przepisy dotyczą tego samego mięsa. Kurczaka. Wystarczy jedynie zmienić kilka składników, a otrzymasz całkiem inne danie. Zatem do dzieła i eksperymentowania!

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!