Każdy, kto ma w domu czosnek i liść laurowy nie musi martwić się nadciśnieniem, zapaleniem oskrzeli czy bólem stawów. Poznaj przepis

Składniki:

  • 3 liście laurowe (suszone)
  • 2 ząbki czosnku z nadrukiem
  • 500 ml wody
  • Uwaga: Aby czerpać korzyści z wawrzynu, używaj suszonych liści, ponieważ świeże mogą być toksyczne.

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w rondlu. Gdy się zagotuje, dodaj liście laurowe i gotuj przez trzy minuty. Następnie dodaj zmiażdżony lub posiekany czosnek, wyłącz płomień, przykryj rondelek i pozwól mu się zaparzyć, aż osiągnie przyjazną temperaturę.

Odcedź lub posłodź miodem, a następnie wypij. Zaleca się wypijać dwie filiżanki tej herbaty dziennie, jedną rano na czczo, a drugą przed snem. Zastosuj kurację przez dwa tygodnie. Następnie, jeśli chcesz kontynuować, zrób sobie siedmiodniową przerwę, a następnie wróć do picia herbaty.

Przeciwwskazania:

Nadmierne spożycie liścia laurowego może powodować skurcze brzucha, biegunkę, bóle głowy i senność. Kobiety w ciąży również nie powinny spożywać produktów z liścia laurowego. Ponadto, jeśli przyjmujesz jakiekolwiek leki, porozmawiaj z lekarzem, ponieważ czosnek może niekorzystnie wpływać na działanie niektórych leków.

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!