Każdy, kto ma w domu czosnek i liść laurowy nie musi martwić się nadciśnieniem, zapaleniem oskrzeli czy bólem stawów. Poznaj przepis
67 308
Składniki:
3 liście laurowe (suszone)
2 ząbki czosnku z nadrukiem
500 ml wody
Uwaga: Aby czerpać korzyści z wawrzynu, używaj suszonych liści, ponieważ świeże mogą być toksyczne.
Przygotowanie:
Zagotuj wodę w rondlu. Gdy się zagotuje, dodaj liście laurowe i gotuj przez trzy minuty. Następnie dodaj zmiażdżony lub posiekany czosnek, wyłącz płomień, przykryj rondelek i pozwól mu się zaparzyć, aż osiągnie przyjazną temperaturę.
Odcedź lub posłodź miodem, a następnie wypij. Zaleca się wypijać dwie filiżanki tej herbaty dziennie, jedną rano na czczo, a drugą przed snem. Zastosuj kurację przez dwa tygodnie. Następnie, jeśli chcesz kontynuować, zrób sobie siedmiodniową przerwę, a następnie wróć do picia herbaty.
Przeciwwskazania:
Nadmierne spożycie liścia laurowego może powodować skurcze brzucha, biegunkę, bóle głowy i senność. Kobiety w ciąży również nie powinny spożywać produktów z liścia laurowego. Ponadto, jeśli przyjmujesz jakiekolwiek leki, porozmawiaj z lekarzem, ponieważ czosnek może niekorzystnie wpływać na działanie niektórych leków.