Gołąbki po cygańsku – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych. Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil

Liście kapusty standardowo przygotować. Podczas gotowania się kapusty w wodzie, należy delikatnie oddzielać z niej liście, aby były one w całości. Odstawić je do ostygnięcia.

Ryż zalać wrzącą wodą, a następnie opłukać. Dodać do niego zmielone mięso. Składniki doprawić solą oraz czarnym pieprzem.

Posiekaną cebulę z marchewką podsmażyć na patelni z roślinnym olejem. Po około 5 – 7 minutach wsypać jeszcze drobniutko pokrojoną paprykę. Do warzyw wlać koncentrat pomidorowy.

Wszystko razem dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze średnio 2 minuty. Należy regularnie mieszać, aby warzywa nie przypaliły się!

Połowę przygotowanej porcji przełożyć do mięsa z dodatkiem ryżu. Druga połowa będzie przeznaczona na wykonanie sosu.

Do reszty połowy wlać 1/2 litra wody z dodatkiem pieprzu oraz soli. Wszystko razem musi się zagotować. Następnie odstawić do ostudzenia. Nadzienie trzeba dokładnie wymieszać ze sobą.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!