Weź jajka, rozbij je i oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, powoli dodawaj żółtka, dwa rodzaje mąki, kakao oraz olej roślinny.
Przygotuj sobie blachę do pieczenia, najlepiej taką o wymiarach 23×23 cm i wysmaruj ją masłem. Następnie przelej do niej ciasto i włącz piekarnik. Piekarnik nastaw na temperaturę 170 stopni, włóż do niego ciasto i piecz je mniej więcej 20 minut.
Do średniego rondelka wlej mleko, dosyp cukier i włącz gaz, a następnie delikatnie podgrzej. W międzyczasie utrzyj masło z mlekiem w proszku. Gdy mleko ostygnie, dodaj je do utartego masła, całość wymieszaj.
Weź schłodzone ciasto i przekrój go w poprzek na dwie równe części. Jedną część biszkoptu posmaruj przygotowanym kremem, a drugiej użyj do przykrycia go. W małym garnuszku roztop masło z czekoladą na małym ogniu, a następnie polej nim ciasto.
Comments