Filet z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Myjemy i obieramy warzywa. Marchewkę ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w półplastry, z kolei seler kroimy w kostkę.
Przygotowane warzywa wrzucamy do garnka i gotujemy do momentu, kiedy seler zmięknie. Następnie dodajmy olej. Kiedy zupa się zagotuje, wyłączamy gaz. Następnie wrzucamy do garnka starty imbir i posiekane świeże zioła. Teraz wystarczy poczekać 10 minut, by smaki się przegryzły.
Jest to świetna propozycja dla osób, które stosują diety, ponieważ przy minimalnej ilości kalorii, dostarczamy do organizmu wielu składników odżywczych. A dzięki temu mamy dużo siły i energii na cały dzień.
Warto pamiętać o tym, by nie modyfikować przepisu i nie dodawać do zupy ziemniaków. Jeżeli chce się osiągnąć zamierzone efekty, nie powinno się również jeść jej z chlebem, czy innymi dodatkami.
Comments