Mięso zalej wodą tak, by je całkowicie przykryła. Zagotuj, następnie odcedź i umyj żeberka. Później włóż je do umytego garnka i ponownie zalej wodą. Powinno jej być około 2,5 litra. Zagotuj. Od momentu wrzenia wody gotuj na średnim ogniu przez około 40 minut.
Marchewkę zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i pokrój, np w pióra lub kostkę, jak lubisz. Ser pokrój w małą kosteczkę.
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż cebulkę, aż nabierze ładnego, złocistego koloru. Następnie wymieszaj z marchewką i całość smaż przez kolejne dwie minuty.
Żeberka wyjmij z wody, poczekaj aż ostygną. Oddziel mięso od kości. Pokrój na niewielkie kawałki. Ziemniaki i umyty ryż włóż do bulionu, który cały czas się gotuje. Całość gotuj jeszcze kwadrans.
Możesz według uznania dosypać również posiekane zioła. Wszystkie składniki zagotuj razem, dokładnie wymieszane. Następnie zdejmij garnek z ognia.
Comments