Przekąska pomidorowa w panierce – lepsza niż cukinia. Spróbuj raz, a będziesz robić ją co weekend.
Jeśli szukasz świetnego przepisu na szybką i prostą przystawkę, która przyciągnie swoim smakiem Twoich gości, jesteś we właściwym miejscu, o właściwej porze.
Składniki, które potrzebujesz to:
- jajko
- 3 pomidory
- 3 łyżki startego sera
- 1 łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki bułki tartej
- 50 ml oleju roślinnego
- pieprz oraz sól do smaku
Sporządzenie:
Opłucz pomidory pod bieżącą wodą a następnie pokrój je w około półcentymetrowe talarki. W międzyczasie przygotuj trzy naczynia do panierki, pierwsze uzupełnij mąką, do drugiego dodaj jajko a w trzecim połącz ser z bułką tartą i przyprawami.
Pokrojone plasterki pomidora obtocz kolejno w mące, następnie w jajku a na koniec w serze z bułką z dodatkiem soli i pieprzu. Tak przyrządzone plasterki umieszczaj na rozgrzaną patelnie z tłuszczem i smaż do momentu zarumienienia się na kolor brązowozłocisty.
Comments