Sałatka o dość enigmatycznym przydomku „warkoczyk” z pewnością zaskoczy gości pomysłowością, no i przede wszystkim smakiem. Nam, z kolei, nie przysporzy zbyt wiele kłopotów podczas jej przygotowania.
Jajka należy ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Następnie pokroić je i ogórki w kostkę. Wędzony ser należy rozplątać z warkocza i pokroić w większe paski.
Pierwszy sposób, to jedynie ułożenie piętrowe składników w misce. Na samym szczycie należy wyłożyć sałatkę grzankami, a na środku „kapnąć” łyżką majonezu do dekoracji.
Drugi sposób to wymieszanie wszystkich składników z 2-3 łyżkami majonezu. Następnie, podobnie jak w sposobie pierwszym, szczyt należy wyłożyć grzankami i jakąś niewielką dekoracją.
Sałatka „warkocz” zaskakuje połączeniem smaków. Inwazyjny smak wędzonego sera doskonale łączy się z delikatnością jajka i kukurydzy, aby na końcu połechtać nasze zmysły świeżością zielonego ogórka.
Comments