Szybkie ciasteczka twarogowe gotowe w 15 min. Nikt nie robi lepszych. Znikają ze stołu moment
Ciasteczka twarogowe to szybka i zdrowa przekąska, którą możesz przygotować błyskawicznie. Dodatkowo, ich prostota pozwala na zaprzęgnięcie do pomocy także najmłodszych domowników, co daje fantastyczną okazję do spędzenia wspólnie czasu.
Ciastka można podać zarówno z rodzynkami, kawałkami czekolady jak i wiórkami kokosowymi więc możliwości jest wiele i każdy będzie mógł znaleźć propozycję idealną dla siebie!
Składniki:
- 40dag twarogu
- 4dag rodzynek/wiórki kokosowe/kawałki czekolady
- 2dag miękkiego masła
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder
Sposób przygotowania:
Na początku utrzyj jajka z cukrem oraz solą. Następnie dodajemy pokruszony twaróg oraz masło. Dokładnie mieszamy. Po uzyskaniu gładkiej masy dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość miksujemy. Na zakończenie wystarczy dorzucić ulubione dodatki – rodzynki, wiórki, czekoladę – i dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a przygotowaną blachę wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Ciastka można rozłożyć za pomocą łyżki lub specjalnych foremek. Pieczemy przez około 15-20 minut, do uzyskania złocistego koloru.
Comments