Piersi z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i rozbij tłuczkiem. Przełóż do miski, posól, dopraw i polej olejem. Dobrze wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie półpierścienie. Nasmaruj formę do pieczenia olejem i ułóż na dnie cebulę. Ziemniaki obierz, pokrój w kółka i rozłóż na cebuli. Posól i rozłóż kawałki mięsa na ziemniakach.
Pieczarki umyj, pokrój w plasterki i ułóż na mięsie. Posól, przykryj zwilżonym papierem do pieczenia i folią, dzięki temu mięso nie wyschnie i będzie pięknie soczyste i miękkie! Piecz około 25 minut w temperaturze 200 ° C.
W międzyczasie zetrzyj twardy ser, pokrój pomidora na mniejsze kawałki, dodaj jajko i wymieszaj z majonezem lub jogurtem.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, i ułóż przygotowaną masę na wierzchu. Piecz jeszcze przez 10 minut w 180 ° C.
Comments