Niesamowity przepis na najsmaczniejsze, domowe ciasto z twarogiem. Zapach jaki rozniesie się po jego upieczeniu oraz brak skomplikowanych procedur sprawi, że pokochasz ten przepis!
Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Do miski wsyp wszystkie sypkie składniki, wymieszaj dokładnie następnie dodaj schłodzone masło zagnieć jednolite ciasto.
Podziel ciasto na dwie części. Połowę ciasta wyłóż równomiernie na blaszkę do pieczenia.
W misce miksera lub blendera umieść twaróg, jajko, cukier oraz mleko po czym zmiksuj na gładką masę. Konsystencją nadzienie ma przypominać gęsty jogurt.
Tak przygotowaną mieszankę wylej na rozprowadzonym na blaszce cieście. Następnie posyp nadzienie rodzynkami lub wybranymi suszonymi owocami.
Pokrusz na wierzchu drugą połowę ciasta. Możesz to zrobić przy użyciu tarki (grube oczka). Piecz w temperaturze 180 stopni od 30-40 minut.
Comments