Schab zapiekany z serem i majonezem, gdy raz spróbujesz będziesz robić tak cały czas. Oto przepis, który każdy powinien poznać
2 542
Pyszne danie przygotowane w tak krótkim czasie jak około 10 minut, czy to w ogóle możliwe?
Oczywiście, że tak. Przygotuj schab zapiekany który nie tylko, że będzie szybko podany do stołu, ale co najważniejsze zachwyci smakiem całą Twoją rodzinę.
Składniki niezbędne do przygotowania potrawy.
4 plastry schabu
sól oraz przyprawy do smaku
1 cebula
100 gram twardego sera
2 jajka ugotowane na twardo i 3 łyżki majonezu
Sposób przyrządzenia.
Natnij mięso w taki sposób, aby z tych nacięć powstała” siatka”, a następnie dobrze popieprz i posól plastry schabu z obu stron.
Cebulę pokrój na małe kawałki po czym ułóż je na spodzie naczynia żaroodpornego. Na górze poukładaj mięso.
Gdy już wykonasz te czynności, przystąp do tarcia sera i jajek na tarce, a po zakończeniu tej pracy dodaj majonez i sól.
Taką masę nałóż na schab znajdujący się w naczyniu i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na okres około pół godziny. Po upieczeniu, podając do stołu dodaj świeżą sałatkę, ziemniaki gotowane lub frytki, mogą być także duszone warzywa.