Niskokaloryczne sałatki z marchewką. 3 pyszne przepisy. Jedz nawet po 22.00 – nadal chudnij.
Surówki z marchewki idealnie sprawdzają się do obiadów, śniadań, kanapek, lub jako zwykła przekąska.
Niewielka ilość kalorii i mnóstwo wartości odżywczych z warzyw sprzyja osobom będącym na diecie, dzieciom i osobom starszym. Zachęcam do zapoznania się z zestawieniem 4 moich ulubionych przepisów na surówki z marchewki.
Surówka 1. „Marchewka i rodzynki”
Składniki:
- marchewki / 2 średnie
- rodzynki / ok. 100 gram
- miód / 1 łyżka stołowa
- sok z cytryny / ok. 1 łyżka
- jogurt naturalny / 100 gram
- cynamon / szczypta do smaku
Przygotowanie:
Suszone rodzynki zalej wcześniej wrzącą wodą, i pozostaw do nasiąknięcia (ok. 5-10 minut). Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Połącz nasiąknięte rodzynki z marchewką i wymieszaj z przygotowanym sosem. Sos: dokładnie wymieszaj ze sobą: miód, sok z cytryny, cynamon i jogurt naturalny. Włóż do lodówki na kilkanaście minut.
Comments