Super przepisy na smaczne sałatki z pieczarkami, które można jeść nawet na kolację. Odkąd znam te przepisy – ciągle chudnę.

Rewelacyjne przepisy na sałatki z pieczarkami to przebój w mojej kuchni. Odkąd stosuję te przepisy – ciągle tracę na wadze, mimo że jem nawet w godzinach wieczornych.

Starannie dobrane składniki, oryginalne kombinacje i wyszukane dodatki sprawiają, że przyrządzanie sałatek to prawdziwa sztuka. W mojej rodzinie największym powodzeniem cieszą się służące zdrowiu dietetyczne sałatki z pieczarkami. Pieczarki to wyjątkowe grzyby. Warto poznać sposoby ich podawania w postaci sałatek z różnymi składnikami.

Sałatka z ogórkiem i pieczarkami.

Składniki:

  • 2 ogórki
  • 2 jajka
  • 200g pieczarek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
  • ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie

Grzyby pokrojone na cztery części usmaż na maśle. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek. Pokrój jajka na mniejsze kawałki, a ogórki na większe cząstki. Dodaj ulubione przyprawy. Całość starannie wymieszaj z jogurtem lub majonezem.

Sałatka z serem i pieczarkami

Składniki

  • 300g pieczarek
  • 250g szynki
  • 80g kukurydzy z puszki
  • 100g twardego, odtłuszczonego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 120g fasoli z puszki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie

Grzyby pokrój w plastry, a szynkę w paski. Szynkę i pieczarki usmaż oddzielnie.Czosnek wyciśnij przez praskę, Ser zetrzyj na drobnej tarce. Usmażoną szynkę i pieczarki. Usmażoną szynkę i pieczarki wymieszaj z fasolą, kukurydzą. czosnkiem i serem. Dodaj musztardę i majonez oraz przyprawy do smaku.

Sałatka z kurczakiem i pieczarkami.

Składniki

  • 150g pieczarek
  • 1 podudzie z kurczaka
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżki orzechów włoskich
  • 5 pomidorów cherry
  • 200g kapusty chińskiej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie

Podudzie z kurczaka starannie natrzyj przyprawami i upiecz je w piekarniku w temperaturze 180ºC. Upieczone mięso pokrój na większe kawałki. Pieczarki pokrój na kawałki i smaż je na oliwie do momentu, aż się zarumienią. Pomidory cherry pokrój na dwie części.

Kapustę posiekaj na kawałki. Wymieszanym z musztardą jogurtem lub majonezem polej mięso, pieczarki i pomidory. Dodaj ulubione przyprawy do smaku. Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Który z przepisów uważasz za najlepszy? Zamieść swoją opinię w mediach społecznościowych.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!