Rolada z mięsa mielonego, oparta na przepisie mojej babci: Jest pyszna i łatwa do wykonania. Oto przepis.
929
Mięso wymieszać dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki, aby rolada była smaczniejsza. Mięso zaprawiamy mlekiem, doprawiamy solą, słodką papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Za pomocą wyciskarki dodajemy ząbki czosnku. Możesz pokroić czosnek w drobną kostkę, jeśli chcesz, aby wyróżniał się w daniu. Mięso należy wstawić do lodówki. Możesz również pominąć czekanie, jeśli nie masz tyle czasu. Nadal możesz cieszyć się pieczenią.
Podziel mięso na 2 części. Przełożyć mięso na talerz i pokroić w prostokąty. Każdy prostokąt posypać musztardą i położyć na nim starty ser. Uformować roladki w małe kulki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy obficie kwaśną śmietaną.
Piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż będą złote. Smacznego!