Rogaliki na śmietanie w 20 min. Znikają ze stołu w kilka chwil. Doskonałe na śniadanie lub kolację
Przepis na szybkie i pyszne rogaliki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. Przygotowuje się je bardzo prosto, a z pewnością zachwycą one wszystkich odwiedzających nas gości.
Składniki potrzebne do wykonania rogalików:
- 200 g masła
- 200 g kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 90 g cukru
- pół łyżeczki soli
- 5 g proszku do pieczenia
- 300 g mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Masło rozpuścić i dodać do niego cukier. Wymieszać wszystko razem. Tak powstałą mieszaninę pozostawić, aż ostygnie. Dodać do niej jajka i całość ubić. Wymieszać wszystko ze śmietaną.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i połączyć z wcześniej przygotowaną płynną mieszanką. Ugnieść elastyczne i miękkie ciasto.
Comments