Makowiec z twarogiem to hit wśród ciast. Przepis od mojej cioci z Niemiec. Chrupkie i kremowe pyszne ciasto
Makowiec z twarogiem to pyszne ciasto, banalnie łatwe w przygotowaniu. Korzystając z tego przepisu, przygotujesz go bez problemu.
Co ważne, ciasto jest dość wysokie a także duże, więc z całą pewnością wystarczy go dla dużej rodziny lub sporej grupy przyjaciół. Oparty na kruchym cieście z delikatnym nadzieniem makowo – twarogowym, z pewnością zasmakuje każdemu.
Składniki niezbędne do przygotowania ciasta:
- 190 gram mąki
- 90 gram masła
- 80 gram cukru
- szczypta soli dla smaku
Składniki konieczne do przygotowania masy makowo – twarogowej
- niecałe pół litra mleka
- 60 gram masła
- 90 gram cukru
- 100 gram maku
- jajko
- 150 gram twarogu
- 90 gram kaszki manny
- odrobina soli
Comments