Przepis jest niezwykle prosty, a smak gołąbków zachwyci nawet zażartych mięsożerców. Ponadto smakiem dania można delektować się nawet zimą, jeżeli zdecydujemy się na zrobienie większej porcji przysmaku do słoików.
Składniki:
Najpierw przygotowujemy kapustę. W tym celu umieszczamy ją w mikrofalówce na 10 minut, ustawiając niską moc. Po upływie tego czasu, oddzielamy poszczególne liście i odcinamy z nich twardą część.
Czas przygotować składniki do farszu: marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w paski, papryczkę chili w plasterki, cebulę siekamy w kostkę lub cienkie plastry.
Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i cukier. Doprowadzamy zalewę do wrzenia i wyłączamy ogień. Następnie dolewamy ocet i mieszamy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.