Pyszne pomidorki po koreańsku – 15 min i gotowe.
Przygotowanie koreańskich pomidorów jest bardzo proste. Piętnaście minut wysiłku i gotowe, wynik przekroczy Twoje oczekiwania. Pachnąca przekąska ozdobi stół i będzie Twoją wizytówką. Każdy poprosi Cię o zdradzenie tego przepisu.
SKŁADNIKI
- 2 kg pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml octu
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 2 łyżki soli
- 2 papryki
- 1 papryczka chili
- 1 pęczek pietruszki
- 80-100 g cukru
PRZYGOTOWANIE
Zmiel paprykę, papryczkę chilli i czosnek np. w blenderze.
Do uzyskanej masy dodaj sól, cukier, olej roślinny, ocet i posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Pokrój pomidory w grube pierścienie.
Umieść pomidory razem z dressingiem w trzylitrowym słoiku warstwami i zamknij pokrywką.
Włóż słoik na noc do lodówki.
Comments