Usuń z kapusty głąb, następnie poszatkuj drobno główkę. W garnku o grubym dnie rozpuść masło. Wrzuć poszatkowaną kapustę. Dodaj pozostałe składniki, dopraw do smaku, przykryj pokrywką i zagotuj.
Po tym czasie zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i doprowadź do wrzenia. Gotuj całość przez 2-3 minuty. Kapusta najlepiej smakuje następnego dnia.
Na średnim ogniu usmaż plasterki wołowiny, aż wytopi się z niej cały tłuszcz. Następnie odłóż mięso na talerz.
Dodaj do garnka masło, drobno posiekaną kapustę i cebulę oraz jabłko pokrojone w plasterki. Smaż wszystko około 3 minut.
Do garnka wlej piwo. Przypraw kminkiem, solą, pieprzem i cukrem. Całość gotuj pod przykryciem około godziny na średnim ogniu do momentu, aż kapusta całkiem zmięknie.
Comments