Dzięki tej sztuczce z kurczakiem przygotuj kurczaka jeszcze łatwiej. Szybki, sycący obiad

  • piersi z kurczaka pokrojone na kawałki (400 g)
  • jogurt naturalny bez tłuszczu (1,5 szklanki)
  • curry w proszku (2 łyżeczki)
  • sól (1/4 łyżeczki)

 Kurczak pieczony z warzywami

  • piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
  • posiekana czerwona cebula  (1 sztuka)
  • pokrojona papryka (1 sztuka)
  • pokrojona marchewka (1 sztuka)
  • brokuły (200 g)
  • sos mięsny

Do torebek należy włożyć pokrojonego kurczaka i napełnić je marynatą. Tak przygotowanego kurczaka można przechowywać do dwóch dni w lodówce lub kilka miesięcy w zamrażalniku. Każdą torebkę można podpisać, aby wiedzieć w czym kurczak został zamarynowany.

Wystarczy wtedy wyjąć zawartość i wrzucić na patelnię, do garnka lub do piekarnika. Nie trzeba oczywiście do wszystkiego używać filetów. Do powyższych dań nadadzą się także inne części kurczaka jak skrzydełka czy nogi.

Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!