Jednak każdy z nas wie, że pieróg pierogowi nierówny! Dobra gospodyni domowa potwierdzi, że te domowe są zdecydowanie najlepsze.
Większość z nich prawdopodobnie uznaje, że wykonanie tego dania jest zbyt czasochłonne i wymaga sporej cierpliwości, w końcu potrzeba dużo czasu, aby zagnieść ciasto. Chcielibyśmy Ci udowodnić, że lepienie pierogów może być ekscytującym doświadczeniem i świetną zabawą!Sprawdź, w jaki sposób można najbardziej przyśpieszyć proces tworzenia pierogów!
Przygotuj przestrzeń roboczą, a na niej delikatnie rozwałkuj ciasto. Powierzchnię posyp mąką. Następnie w odległości 5-7 cm od krawędzi ciasta ułóż w rzędzie uformowane kulki z farszu.
Teraz już tylko przykryj nadzienie pozostałą częścią ciasta, delikatnie dociśnij tak, aby nadać kształt pierogów.
Przy pomocy foremki bądź szklanki, wytnij pierogi. Końce możesz docisnąć widelcem.
Comments