Te marynowane pieczarki zrobisz w zaledwie 20 minut – Zdradzam Wam mój ulubiony przepis.

Marynowane pieczarki Zbliżają się święta lub jakaś uroczystość? Chcesz przygotować szybką przekąskę, ale brakuje Ci pomysłu? Lubisz pieczarki?

W takim razie musisz spróbować naszych marynowanych pieczarek. Są szybkie w przygotowaniu i przepyszne. Gwarantujemy, ze ich smak zachwyci niejednego smakosza.

Z tym przepisem marynowanie stanie się przyjemnością. Spróbuj, a na pewno wrócisz do naszego przepisu wiele razy.

Czego potrzebujesz?

  • pieczarki – 1 kilogram
  • cebule – 2 sztuki
  • olej roślinny – 75ml
  • sól, cukier – po 1 łyżeczce
  • czosnek – 6 większych lub 8 mniejszych ząbków
  • ocet – 75ml
  • goździki, ziele angielskie, pieprz w całości – po 10 sztuk
  • mielona kolendra – 1 łyżeczka
  • liście laurowe – 6 sztuk

Masz już wszystkie składniki? Możemy zaczynać!

Najpierw obierz i umyj pieczarki. Jeśli masz duże grzyby, to podziel je na mniejsze części (2-4 części w zależności od wielkości).

Postaraj się, aby kawałki były podobnej wielkości. Grzyby duś ok 5 minut na suchej patelni, pod przykryciem.

Po 5 minutach zdejmij patelnię z kuchenki i pozostaw pieczarki na chwile, aby sok, który puściły mógł odparować.

Comments
Loading...
error: Treść zabezpieczona !!