Te marynowane pieczarki zrobisz w zaledwie 20 minut – Zdradzam Wam mój ulubiony przepis.
906
Marynowane pieczarki Zbliżają się święta lub jakaś uroczystość? Chcesz przygotować szybką przekąskę, ale brakuje Ci pomysłu? Lubisz pieczarki?
W takim razie musisz spróbować naszych marynowanych pieczarek. Są szybkie w przygotowaniu i przepyszne. Gwarantujemy, ze ich smak zachwyci niejednego smakosza.
Z tym przepisem marynowanie stanie się przyjemnością. Spróbuj, a na pewno wrócisz do naszego przepisu wiele razy.
Czego potrzebujesz?
pieczarki – 1 kilogram
cebule – 2 sztuki
olej roślinny – 75ml
sól, cukier – po 1 łyżeczce
czosnek – 6 większych lub 8 mniejszych ząbków
ocet – 75ml
goździki, ziele angielskie, pieprz w całości – po 10 sztuk
mielona kolendra – 1 łyżeczka
liście laurowe – 6 sztuk
Masz już wszystkie składniki? Możemy zaczynać!
Najpierw obierz i umyj pieczarki. Jeśli masz duże grzyby, to podziel je na mniejsze części (2-4 części w zależności od wielkości).
Postaraj się, aby kawałki były podobnej wielkości. Grzyby duś ok 5 minut na suchej patelni, pod przykryciem.
Po 5 minutach zdejmij patelnię z kuchenki i pozostaw pieczarki na chwile, aby sok, który puściły mógł odparować.