Miękkie paszteciki drożdżowe z kapustą bez jajek. Uwielbiam to nadzienie.

Szukasz przepisu na przepyszny obiad? Przygotuj paszteciki drożdżowe! Zachwycą się swoją miękkością i smakiem.

Paszteciki możesz przygotować z dowolnym nadzieniem, na przykład takim z twarogu z ziołami, ziemniakami czy jajkiem. Jednak najlepiej smakują z farszem kapuścianym.

Składniki:

Ciasto:

  • 450g mąki
  • 260 ml wody
  • 7g suchych drożdży
  • płaska łyżeczka soli
  • olej

Nadzienie:

  • 1 kg kapusty
  • 1 cebula
  • szczypta suszonej mięty
  • płaska łyżeczka czerwonej papryki mielonej
  • pęczek pietruszki
  • pęczek kopru
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!