Niepozornie zwykła pasta jajeczna okazała się obłędna w smaku. Oto prosty i szybki przepis

Żeby urozmaicić codzienne kanapki, nie musisz wcale być chef masterem ani kulinarnym artystą, który na talerzu stworzy dzieło godne renesansowych malarzy.

Oto przed Tobą przepis na niezwykle proste, ale równie smaczny dodatek do kanapek. Dzięki niemu staną się prawdziwym rarytasem, któremu nie oprze się największy niejadek!

Mowa tu oczywiście o paście jajecznej – niepozornym, rozpływającym się w ustach uzupełnieniu śniadań bądź kolacji.

Czego potrzebujesz:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki stołowe serka topionego
  • 1 łyżkę śmietany bądź majonezu
  • 0.5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczkę soku z cytryny
  • 2 łyżeczki startej cebuli

Opcjonalnie możesz dodać jeszcze dla smaku:

  • świeżo zmielony, czarny pieprz
  • sól
  • świeży szczypiorek
  • inne ulubione przez Ciebie i twoją rodzinę zioła

Przygotowanie:

Sześć jaj ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i rozetrzyj widelcem. Do powstałej masy dodaj resztę składników. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Pastę można podawać na dowolnym pieczywie np tostowym. Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!