Najpyszniejsze roladki jakie dotychczas jadłam. Schab, por, pieczarki, ser i to pyszne danie ląduje na stole

  • Pokrój schab w plastry o grubości ok. 1,5cm. Rozbij je tłuczkiem. Przypraw solą i pieprzem.
  • Rozgrzej olej, rozpuść w nim masło i wrzuć posiekany czosnek. Kiedy czosnek się zeszkli, dorzucić pokrojony w plastry por (białą część). Smaż ok. 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
  • Zetrzyj ser (najlepiej na tarce o drobnych oczkach).
  • Gdy zetrzesz ser, połącz go ze wcześniej usmażonym porem.
  • Na przygotowanym już schabie, rozłóż dokładnie farsz i zawiń mięso w rulony. W każdy rulon wbij wykałaczkę, żeby schab nie rozpadł się podczas smażenia.
  • Smaż do uzyskania złotego koloru.

Do roladek przygotuj pyszny sos!

  • W garnku roztop łyżkę masła i podsmaż na nim pokrojone pieczarki. Dolej trochę wody i wrzuć kostkę sera. Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Całość dokładnie zblenduj do uzyskania kremowego sosu.
  • Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i zalej sosem.
  • Piecz całość przez ok. 30 minut w temp. 160 stopni.
  • Rozkoszuj się pysznym daniem!
Czytaj dalej

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!