Dzięki przygotowaniu tych roladek można zjeść naprawdę fantastyczne danie. Dzięki niewielkiej ilości składników jego przygotowanie jest naprawdę proste i nieskomplikowane.
Mięso należy pokroić w równe plastry i lekko kilkukrotnie uderzyć tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek trzeba dokładnie posypać solą, pieprzem i innymi przyprawami z obu stron.
Tak przygotowane mięso należy odłożyć do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 30-40 minut. W czasie gdy mięso leży w lodówce, należy pokroić ser.
Ogórki kroimy na 4 cienkie plastry. Mięso po wyjęciu z lodówki należy położyć na płasko i zawinąć w nie kawałki ogórka.
Roladki kładziemy do miski, w której będziemy je piec. Na górze kładziemy ser i tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika na około 40 minut.
Comments