Mięso po francusku to ostatnio mój ulubiony przepis na udany i pyszny obiad. Pyszne, soczyste mięso pod pierzynką z sera i z dodatkiem warzyw zachwyci Twoich domowników jak i gości! Koniecznie zapoznaj się z tym genialnym przepisem.
Pokrój mięso na duże plasterki, posól i popieprz. Ziemniaki i ser zetrzyj na grubej tarce, posiekaj cebulę na pierścienie i pomidory na półpierścienie. Posmaruj blachę do pieczenia masłem, połóż na nią warstwę mięsa, następnie cebuli i startych ziemniaków. Teraz posmaruj pomidory majonezem i połóż je na ziemniakach.
Wstaw do piekarnika na 40 minut i piecz w temperaturze 200 stopni. Nie wyłączaj piekarnika. Wyjmij blachę do pieczenia, Pokrój drobno czosnek i posyp nim mięso. Następnie posyp górę dania tartym serem. Piecz w piekarniku przez kolejne 5 minut.
Comments