Mięso pod kołderką – chwilka roboty i cała rodzinka się zajada
Co powiecie na przygotowanie mięsa pod kołderką? Przyrządzone zgodnie z tym przepisem danie okazuje się bardzo sycące, smaczne i zdrowe!
Składniki:
- Wieprzowina – 1 kg
- Pomidory – 2-3 sztuki
- Cebula – 3 sztuki
- Ziemniak – 3-4 sztuki
- Czosnek – 4-5 ząbków
- Ser – 200-250 gramów
- Zioła do smaku
- Sól
- Majonez
Przygotowanie:
Pokrój mięso na małe kawałki, posól i popieprz.
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce. Obierz cebulę i pokrój w krążki. Pokrój pomidory na półpierścienie. Zetrzyj ser na grubej tarce. Posiekaj ulubione zioła, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Weź blachę do pieczenia, posmaruj ją olejem i ułóż teraz warstwowo: mięso, cebulę, ziemniaki, pomidory posmarowane majonezem. Włóż danie do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Comments