Zaskocz swoich bliskich i gości idealną odmianą klasycznych gołąbków – Instrukcja krok po kroku.

Świetny zamiennik dla klasycznych polskich gołąbków Pyszny sos i aromatyczny zapach na pewno idealnie dopełni atmosferę podczas niedzielnego obiadu bądź spotkania rodzinnego!

Składniki:

  • koperek
  • przyprawy ( sól i pieprz )
  • jedna marchewka
  • łyżka mąki pszennej
  • jedna cebula
  • 150ml śmietany
  • 3 lub 4 pomidory
  • steki wieprzowe
  • kapustka pekińska

Sposób przygotowania:

Cebulkę pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju następnie posiekaj marchewkę i podsmaż ją na tej samej patelni co cebulę ale nie mieszaj ich ze sobą.

Gdy to już mamy zrobione przystępujemy do przygotowania mięsa. Steki przykrywamy folią i rozbijamy je tak aby uzyskać długie i w miarę cienkie plastry , następnie gotowe mięso przypraw z obu stron solą i pieprzem.

Kolejnym krokiem jest pozbycie się twardszych liści kapusty , włożenie ich do miseczki z wrzątkiem na 5 minut aby zmiękły . Następnie liście suszymy , odkładamy na bok i układamy na nich kawałki mięsa i odrobinę nadzienia z wcześniej podsmażonej cebuli i marchewki.

Następnie całość zwijamy w rulon i odkładamy do garnka , po czym zalewamy go wodą oraz dodajemy wcześniej pokrojone pomidory, całość następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.

W międzyczasie gdy nasze mięso się gotuje wymieszaj mąkę ze śmietaną i koperkiem i po 30 minutach dodajemy do naszego garnka , po czym gotujemy całość jeszcze przez parę minut i gotowe . Tak ugotowane mięso można już podawać do stołu .

Smacznego !

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!