Smak tego włoskiego deseru sprawił, że jest on znany na całym świecie. Jest niepowtarzalny, a przy tym wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Deser z tego przepisu jest bardzo smaczny, a jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż pięć minut, dzięki czemu bardzo szybko będziesz mógł cieszyć się jego słodyczą.
Zaletą przepisu na ten pyszny włoski deser jest szybkość jego przygotowania. Należy do ciepłej wody dodać kawę, a później bitą śmietanę i serek mascarpone i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj cukier aż do chwili, w której się rozpuści. Mikser ręczny pomoże Ci ubić masę tak, aby miała doskonałą konsystencję gęstej śmietany.
Po zmiksowaniu kremu powinno się go schować do lodówki w celu ochłodzenia go. Po uzyskaniu odpowiedniej temperatury będzie on idealny do zrobienia tiramisu.
W przypadku podawania kremu z tego przepisu dzieciom pamiętaj, żeby kawa, którą dodajesz do masy była bezkofeinowa. Jeśli jej nie masz pod ręką, kakao również świetnie się sprawdzi. Smacznego!
Comments