Sałatka, którą Wam dzisiaj przedstawiam jest bardzo, bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Im dłużej pozwolisz jej odpocząć przed podaniem, tym będzie smaczniejsza. Jeśli chcesz mieć lekką wersję, zastąp majonez białym jogurtem. Kiedy robię tę lekką wersję, zazwyczaj mieszam jogurt z 1 łyżeczką musztardy i kroplą soku z cytryny. Zapraszam do eksperymentowania według własnego gustu, sałatka jest zawsze pyszna.
Przyprawy do smaku:
Przygotowanie tej sałatki makaronowej jest bardzo szybkie i łatwe. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją, aby był Al dente.
Podczas gotowania makaronu (trwa to 7-15 minut) pokrój wszystkie warzywa na małe kawałki. Kroimy również szynkę i ser. Kroimy je w kostkę. Możesz również zetrzeć na grubej tarce. Wymieszaj śmietanę z majonezem w osobnej misce. Do smaku możemy również dodać przyprawy – np. bazylię, oregano… Możesz również zastąpić śmietanę jogurtem.
Ugotowany makaron po prostu wlewamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Comments