Deser, który robi się szybko i jest zdrowy, to idealne rozwiązanie dla każdego. Przepis.

Twoje dzieci nie przepadają za nabiałem? Wystarczy, że przygotujesz ten deser, a pokochają twaróg i jogurty. Owoce z dodatkiem delikatnej, kremowej zalewy sprawdza się na co dzień i od święta.

Składniki:

  • 500g twarogu (chudego lub półtłustego)
  • 500g jogurtu naturalnego
  • 400g śmietanki kremówki 30%
  • 200g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 opakowania fixu do śmietany
  • Sezonowe owoce lub ulubione owoce dzieci, kiwi, maliny, winogrona, banany itp.
  • Herbatniki lub biszkopty (opcjonalnie)

Wykonanie:

Wszystkie owoce umyj i pozostaw do wyschnięcia. Kremówkę ubij, dodaj cukier waniliowy i fix do bitej śmietany. W misce wymieszaj jogurt naturalny, twaróg oraz cukier. Owoce obierz i pokrój na kawałki, dodaj je do ubitej kremówki. W dużej misce ułóż warstwę twarogową, następnie dodaj warstwę owoców.

Na owoce znów połóż warstwę twarogu i tak aż do momentu wykończenia składników. Jeżeli do deseru chcesz wykorzystać herbatniki lub biszkopty przekładaj je naprzemiennie z twarogiem i owocami w śmietanie. Miskę z owocami umieść w lodówce na kilka godzin lub cała noc.

Deser gotowy do podania.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!