Mięso z kurczaka jest delikatne, kruche, a przy tym zawiera sporą ilość białka. Przygotowując mięso w podany niżej sposób, przyrządzisz rodzinie smaczny oraz pełnowartościowy obiad. Zobacz, jakie to proste!
Filet umyj, oczyść i potnij na porcje kotletów. Przełóż do miski.
Ząbek czosnku drobno posiekaj i zalej sokiem z cytryny oraz wodą. Dodaj do tego poszatkowane zioła, zamieszaj, a następnie wlej do miski z poćwiartowanymi kotletami.
Mięso obtocz w bułce, a w kolejnym kroku zamocz w mieszaninie jajek z cebulką. Tak gotowe kotlety smaż na gorącym oleju do uzyskania złotego koloru.
Teraz rozgrzej piekarnik do 160 stopni. W tym czasie nasmaruj blachę do pieczenia olejem, przełóż kurczaka z patelni do formy i całość zalej pozostałą masą jajeczną.
Comments