Ptasie mleczko to słodycz, która pod warstwą czekolady skrywa miękką piankę. Kotlety jak ptasie mleczko pod warstwą smacznie przyprawionego mięsa przykrywają jajeczno- serowe nadzienie, które tak samo jak w przypadku czekoladek rozpływa się w ustach.
Wszystkie składniki zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Dodaj posiekany koperek i odłóż naczynie z nadzieniem na chwilę do lodówki.
W osobnym naczyniu połącz powyższe składniki. Pamiętaj, żeby przesypać mąkę przez sitko. Połącz wszystko.
Sięgnij do naczynia z mięsem. Weź garść mięsa i uklep go na płaski placuszek. Na tak przygotowany mięsny okrąg nałóż łyżkę nadzienia, a następnie zaklej krawędzie mięsnego kotleta.
Teraz zanurz mięsne kulki w cieście. Teraz wystarczy je smażyć na oleju około 3-4 minuty z każdej strony. Te delikatne kotlety można podawać z frytkami lub ubitymi ziemniakami oraz surówką.
Comments