Marynowanie kotlecików w jajku i mące to już historia. Mam o wiele szybszy i łatwiejszy sposób. Pychota
Tradycyjne panierowanie kotletów w bułce i jajku jest dla ciebie zbyt pracochłonne? Poznaj alternatywny, o wiele szybszy i łatwiejszy sposób.
Delikatne kotlety z kurczaka to danie, które smakuje wszystkim, dorosłym, dzieciom, a nawet wyjątkowym niejadkom. Soczyste mięso w towarzystwie ulubionych przypraw, kuszące złocistą, chrupiąca skórką, często gości w naszych domach.
Niestety tradycyjny sposób panierowania w mące, jajku i bułce tartej jest niezwykle pracochłonny. Gosposie, które uwielbiają sposoby usprawniające przygotowanie ulubionych potraw, powinny zapoznać się z przepisem na marynowane kotlety. Zapomnij o rękach wybrudzonych mieszanką mąki i jajka, zamiast tego ciesz się soczystym i aromatycznym mięsem.
Składniki:
- Piersi z kurczaka – 4 sztuki
- miód – 40 g
- 4 ząbki czosnku
- 40 g musztardy
- sól, pieprz i mielona papryka
- olej słonecznikowy, około 30 ml
Comments