Przepis na kotleciki warzywne w 15 min. O wiele lepsze niż jakiekolwiek mięsne.

Jeśli do tej pory nie słyszałeś o kotlecikach z warzyw lub ich nie próbowałeś, to straciłeś na prawdę dużo. Właśnie dziś masz szansę na naprawienie tego błędu, korzystając z naszego przepisu!

Samo przygotowanie trwa około 15 minut. Tak, tylko 15 minut!

Dobrym rozwiązaniem jest, aby dodać trochę chudego twarogu do przygotowanej masy, wtedy będą one zarówno delikatne, jak i bardziej soczyste.

Składniki:

  • 400g mieszanki warzywnej wedle Twojego wyboru; gęstość masy może się różnić w zależności od wybranych warzyw
  • 3 łyżki mąki, najlepiej pszennej
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • dwie łyżki oliwy z oliwek; jeśli jej nie mamy to może być olej

Przygotowanie:

Warzywa należy podsmażyć bądź ugotować, po czym zmiksować w blenderze lub używając blendera ręcznego. Należy dodać jajka, sól, pieprz i mąkę i dokładnie wymieszać.

Na patelni z dobrze rozgrzaną oliwą lub olejem trzeba rozprowadzić masę, a następnie smażyć ją przez dwie lub trzy minuty na każdej ze stron

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!