Klopsiki mielone z twarogiem pieczone w piekarniku – Tak dobrych jeszcze nie jadłaś. Oto przepis
Klopsy mielone można znaleźć od czasu od czasu w każdej kuchni.
Jest to potrawa tradycyjna, która jest stosunkowo łatwa i szybka w przygotowaniu. By ta potrawa się jednak za szybko nie znudziła warto od czasu do czasu podać ją w wersji nieco zmodyfikowanej. Konkretnie z dodatkiem twarogu. Takie klopsy nie są smażone, ale pieczone i dlatego są zdrowsze.
Jak przygotować klopsiki mielone z twarogiem?
Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 200g twarogu świeżego
- 50g bułki tartej
- 2 jajka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml wody
- sól oraz pieprz
- Sos do mielonych klopsików
- 1 szklanka wody zagotowanej
- 150ml śmietany 18%
- 30g masła
- 30g mąki
- pieprz czarny
Comments