Moja rodzina była zachwycona tym daniem. Gniazda mięsne „Kilimanjaro” -koniecznie zapisz ten przepis.

Zwane potocznie „Kilimanjaro” gniazda mięsne to przepis, którym zachwyciłam rodzinę.

Czasem nachodzi mnie ochota na ugotowanie czegoś specjalnego. Bez wyraźnego powodu. Taki dzień nastąpił właśnie dziś, przygotowałam, więc przepyszne gniazda mięsne. Za nadzienie posłużyły mi ser połączony z puree ziemniaczanym. Całej rodzinie danie to niezwykle smakowało!

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • Cebula
  • Jajko
  • 400 g wołowiny (mielonej)
  • Łyżka mąki pszennej
  • Szczypta papryki
  • Szczypta tymianku
  • Pół pęczka pietruszki
  • Olej słonecznikowy
  • Masło 40g
  • Mleko 50ml
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • Twarożek naturalny 50g
  • Gałka muszkatołowa
  • Półtorej łyżki koncentratu pomidorowego
  • 30 g sera (na przykład cheddar)
  • 300 ml wody
  • Sól oraz pieprz
  • Koperek

Przygotowanie

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!