Kefirowy przysmak przygotujesz w 10 minut. Pyszność z ukrytym nadzieniem w środku

Myślisz o upieczeniu niesamowitego ciasta? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich?

Zerknij na naszą propozycję: kefirowy przysmak. Pyszne zaskoczenie gwarantowane!

Czego potrzebujesz?

  • 2 jajek
  • 100 gram cukru
  • 180 ml kefiru
  • 100 g roztopionego masła
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukru pudru (do dekoracji)
  • twojego ulubionego dżemu

Od czego zacząć?

Na samym początku rozbijamy do miseczki jajka (pamiętaj, aby sprawdzić ich świeżość). Następnie dodajemy kefir, roztopione masło i cukier.

Mieszamy wszystko trzepaczką. Po kilku chwilach zaczynamy dodawać do naszej masy mąki i proszku do pieczenia – nie zapominamy, aby całość dokładnie wymieszać.

Najtrudniejsze za nami!

Przygotowanemu ciastu dajemy chwileczkę odpocząć, po czym połowę zawartości miski wylewami na blachę do pieczenia.

Pamiętajmy, aby na samym początku ją odpowiednio przygotować i wyłożyć papierem do pieczenia.

Następnie część na blaszce smarujemy według uznania swoim ulubionym dżemem (byleby nie przesadzić!) i wylewamy resztę ciasta.

Całość wyrównujemy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut.

Gotowe!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!